WordPress Temasından Copyright Yazısını Silmenin 3 Farklı Yolu


Temaların en altında bulunan telif ve tema bilgisini kimimiz değiştirmek isteriz. “Proudly powered by WordPress, … teması” şeklinde olan yazı ve linkler. Bunun için ilk iki yöntem oldukça bilinir ve hemen herkes yazmıştır. O yüzden onlardan kısaca bahsedip, az bilinen üçüncüye geçeceğim.

1- Temanın Ayarlarından Düzenleyin

Kullandığınız mevcut temanın “Özelleştir” kısmı vardır. Oradaki ayarları iyice kurcalayın. Hepsinde olmaz ama bazı temalarda footer, yani en alt kısımdaki bilgileri değiştirmek için kolaylık sağlamışlardır.

2- Admin Panelinden Değiştirin

/wp-content/themes/temanızın adı/footer.php dosyasına ister ftp üzerinden ulaşın, ister admin panelinden Görünüm > Düzenleyici sayfasına gelip, oradan kullandığınız temayı ve sonra footer.php’yi seçin. Copyright bilgilerinin yazdığı alanı istediğiniz gibi değiştirin.

3- Bir Dil Çeviri Eklentisi Kullanın

Kodlama ile pek haşır neşir olmayan kişiler için ikinci yöntem çok zor olabilir. Hatta tema sahibi işi biraz gizlemişse, siteyi bozmak işten bile değil. Böyle bir durumdaysanız, tavsiyem Loco translate eklentisini yüklemeniz. Akabinde temalar kısmına gidin.

Snapshot_2017-12-27_180406

Kullandığınız temayı seçin. Sonra sitenizin varsayılan dil ayarı neyse onu seçin. Varsa Türkçe, yoksa yeni bir dil olarak Türkçe ekleyin. Siteniz İngilizce ise, yine İngilizce ekleyebilirsiniz. Arama kısmına değiştireceğimiz şeyi yazın.

Snapshot_2017-12-27_181059

Kaynak proudly powered by %s iken, onun çevirisini dilediğiniz gibi yapın. Bir de ekstradan Theme: %2$s by %1$s. olabilir. Onu da yine aramayla bulabilirsiniz. Save deyip dosyayı kaydettikten sonra değişikliği göreceksiniz. Tabii cache eklentisi varsa onu da göz önünde bulundurun.

Yorumunuzu Yapın